Business as unusual

“We moeten ervoor zorgen dat onze tijd online, time well spent is”, zo opende James Williams vorig jaar Media Fast Forward. De woorden van deze onbekende technologie-ethicus werden enkele weken later herhaald door de meest bekende technologie-ondernemer Mark Zuckerberg. “Facebook zal meer time well spent worden”, dat beloofde Zuckerberg plechtig tijdens zijn historische (en ook robotische) getuigenis voor het Congres en de Senaat in de Verenigde Staten.

Read More
Fredo De Smet
Voice Interfaces

Na een toetsenbord, muis en een touchpad,  wordt nu onze stem belangrijker om met een machine te communiceren. Fredo test samen met radio-innovatie expert Floris Daelemans enkele smart speakers uit. En dat praten met machines blijkt toch altijd niet zo vanzelfsprekend.

Read More
Floris Daelemans
The publisher vs the platform

Fredo pendelt tussen Gent en Brussel op zoek naar interessante sprekers voor Media Fast Forward. In deze aflevering spreekt hij met prof. Karen Donders (VUB) over haar boek: Platform Power and Policy in Transforming Television Markets.

Read More
Fredo De Smet
Toon jouw start-up op de exhibitie van Media Fast Forward!

Ben je een start-up en werk je in mediatechnologie? VRT Sandbox nodigt je uit om jouw organisatie voor te stellen aan een netwerk van ondernemers, media professionals, onderzoekers en game changers! De exhibitie is dé plaats om jouw innovatie op de markt te tonen, je netwerk te vergroten en nieuwe samenwerkingen op te starten.

Read More
VRT Innovatie
3 keer joe

In de derde aflevering van de Media Fast Forward-podcast gaat Floris Daelemans poolshoogte nemen bij de buren in Vilvoorde. Hij praat met Alain Claes, hoofd innovatie Radio bij Medialaan.

Read More
Floris Daelemans
Op zoek naar AI op IBC

In de tweede episode van seizoen 2 wagen Floris en Fredo zich op de "bigger than life" technologiebeurs IBC in Amsterdam. Gewapend met een plattegrond, camera en micro gaan ze op zoek naar toepassingen en verhalen rond AI. Met in de hoofdrol: Dataminer van Skyline Communications en Xeebra van EVS.

Read More
Fredo De Smet
Of onze wereld wel echt is veranderd door technologie?

“Of onze wereld wel echt is veranderd door technologie?” Het is een vraag die ik regelmatig krijg. Onlangs weer. Vroeger verzamelde ik snel alle trends of nieuwigheden bij elkaar. Ik betoogde hoe zelfrijdende auto’s mobiliteit kunnen veranderen, artificiële intelligentie muziek kan componeren of DNA hacking kleurenblindheid kan behandelen. Als dat nog niet overtuigend genoeg was, dan smeet ik  er een video van Atlas bovenop. Je weet wel, die salto-sneeuw-robot.

Read More
Fredo De Smet
Genumbercruncht

Voor deze aflevering van de Media Fast Forward podcast gingen Floris Daelemans en Fredo De Smet naar IBC in Amsterdam. Het is de grootste broadcast technologiebeurs van Europa en ze gingen op zoek naar Duurzaamheid en praktische toepassingen van Artificiële Intelligentie. Ze kijken ook nog eens naar wat er de voorbije weken allemaal gezegd is over een mogelijke “Vlaamse Netflix”.

Read More
Floris DaelemansComment
Wordt vervlogd

Naast een podcast zijn we natuurlijk ook aan het vloggen geslagen. Fredo De Smet, Curator van Media Fast Forward, brengt tweewekelijks inspiratie en inzichten van het netwerk, events en zijn slack-kanaal in beeld.

Read More
vlogFredo De Smet
Waarom we zo weinig over games spreken?

Een foto van je kinderen op instagram plaatsen kun je bezwaarlijk innovatief noemen. Zeker niet op één september, dat is namelijk de hoogdag van kinderfoto’s. Ondertekende pleit schuldig. En toch sprong er mij deze week een #backtoschool foto in het oog. Het was een selfie van een mama waarbij de bekende hashtag aangevuld werd met #brooddoos #boekentas #momlife en #fortnite.

Read More