3 keer joe

MFF_Blog_Podcast03_171018_General.png
 
Floris Daelemans

In de derde aflevering van de Media Fast Forward-podcast gaat Floris Daelemans poolshoogte nemen bij de buren in Vilvoorde. Hij praat met Alain Claes, hoofd innovatie Radio bij Medialaan.

Op basis van gebruikersonderzoek bleek dat de meeste radioluisteraars open staan voor digitalisering. Er bleek duidelijk uit dat de gemiddelde radioluisteraar meer wil dan het standaard on air aanbod. Dat was voor Alain Claes de eye opener om radio ook digitaal een sterke verankering te geven.

Afgelopen zomer kwam er het technologisch hoogstandje van Joe met de lancering van twee digitale kanalen. Eén waar je muziek uit de jaren 70 hoort, het andere met uitsluitend jaren 80 klassiekers. In het slot van de ochtendshow kan je kiezen welke van de soundtracks je verkiest. Een interessant experiment!

 
Floris Daelemans